In verbinding met je lichaam

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 14:32

In verbinding met je lichaam

Waarom is je lichaam zo belangrijk? Zonder je lichaam was je niet fysiek op deze wereld, dat weten we wel. Maar nemen we ons lichaam ook vaak niet gewoon voor lief? We gaan ervan uit dat het elke dag weer doet wat het moet doen, zodat wij alles kunnen doen wat we willen. Als je lichaam “geluk” heeft zorg je voor goede voeding, voldoende beweging en rust momenten. Maar wat heeft jouw lichaam nog meer nodig? Lichaamsbewustzijn!

Door verbinding met je lichaam te ontwikkelen hoor en voel je wat je nodig hebt. In verbinding ben je in een eerste stadium al bewust als je lichaam grenzen aangeeft. ‘Ho stop’ je doet te veel, neem rust. Als we die signalen, zonder verbinding ervaren, zijn de signalen al veel groter. Het lichaam schreeuwt inmiddels. Toch blijven we de signalen heel makkelijk negeren, want er 'moet' nog zoveel. Maar wat als je constant lichamelijke ongemakken, of erger, chronische pijnen ervaart, waar geen medische verklaring voor is?

Het kan dan zo zijn dat je lichaam probeert je aandacht af te leiden van emotionele problemen die je niet wilt voelen. Als je lichamelijke pijnen voelt hoeft je je emoties niet te voelen. En wat doen wij? In plaats van te luisteren naar ons lichaam, worden we boos of zijn we teleurgesteld omdat ons lichaam niet meewerkt met wat wij willen doen. En je lichaam gaat meer pijnprikkels afgeven, want het wil gezien worden.

Wees je bewust van je lichaam, voel wat er gebeurd, geef liefdevolle aandacht en vraag je af wat het probeert te zeggen in plaats van de focus alleen op de pijn te leggen. (wat je aandacht geeft groeit) Geef oprechte aandacht aan jezelf. Verbind met je lichaam, zorg voor fysieke ontspanning. Kom in contact met jezelf, word autonoom, voel wat belangrijk is voor jou! Het resultaat, je voelt je sterker en je kunt beslissingen nemen die goed zijn voor jou. Onderdrukte emoties krijgen een kans om doorvoelt te worden en je lichaam te verlaten. Word vrienden met je lichaam!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.